Se till så att din hemsida är trygg och säker

Se till så att din hemsida är trygg och säker

Inte säker

Google har länge arbetat med att skapa en säkrare upplevelse på internet för deras användare. I januari 2017 gick de ut med en uppdatering som innebär att hemsidor med någon typ av inlogg måste ha ett SSL-certifikat. Googles webbläsare Chrome (och senare även andra vanliga webbläsare som Firefox och Safari) varnar webbläsaranvändaren för de sajter som inte har ett certifikat genom att besmycka deras adressfält med en varningstriangel, där det står: ”Inte säker”. Man ser nu även effekter av detta i Googles sökresultat då ert företag riskerar att halka efter i rankingen på Google jämfört med sidor som visas som säkra.

SSL ökar säkerheten för era kunder när de besöker er sida då trafiken krypteras vilket betyder att det i princip blir omöjligt för tredje part att komma över inloggningsuppgifter, kontouppgifter eller andra känsliga uppgifter. Om din sida innehåller formulär eller ännu viktigare webbshop med kortbetalning är SSL mycket viktigt.

Hemsida med SSL-certifikat: https://www.exaktasoftware.se
Hemsida utan SSL-certifikat: http://www.exaktasoftware.se

Vad är ett SSL-certifikat

SSL (Secure Socket Layer) är en säkerhetsteknologi som används för att upprätta en krypterad länk mellan en server och en klient - vanligtvis en webbserver (hemsida) och en webbläsare; eller en e-postserver och ett e-postprogram. För att kunna etablera en SSL anslutning krävs det att webbservern har ett SSL-certifikat installerat.

Låt oss hjälpa dig

Vår rekommendation är därför att installera ett sådant certifikat. Detta kan vara lite klurigt och tekniskt och man behöver också uppdatera certifikaten regelbundet. Detta ombesörjer självklart vi åt dig så att du kan vara säkra på att din sida alltid är uppdaterad. Maila till sales.software@exakta.se för att beställa.